1000 лева депозит за предизборни реклами
1000 лева депозит за предизборни реклами / netinfo

1000 лева безлихвен депозит за поставяне на агитационни материали следва да внесат по сметка на Община Хасково партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в местните избори. Агитационни материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини след предварително разрешение от собственика или управителя на имота и на специалните рекламни табла. Поставянето на транспаранти над пешеходните улици се съгласува с дирекция ”Устройство на територията”.

Забранена е политическата реклама върху автобусните спирки и общинските и държавни превозни средства, върху сгради на държавни и общински институции, архитектурни и културни паметници и дървета. Забранено е поставянето на агетационни материали и по стените на изборните помещения, а 24 часа преди вота и на разстояние по-малко от 50 метра от тях.

До 3 дни след вота политическите партии, коалиции и инициативни комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали. При неспазване на срока депозитът от 1000 лева ще бъде задържан.