10 см блокираха Хасково, ТИР закъса до рудник Миньор
10 см блокираха Хасково, ТИР закъса до рудник Миньор / netinfo

Затруднено заради продължаващия снеговалеж е движението в цяло Хасково. Снежната покривка е 10 сантиметра, валежите обаче се очаква да продължат през целия ден. Междувременно слушатели на Дарик радио сигнализират за непроходими, непочистени улици и тротоари навсякъде в града. Таксиметровите фирми вече не изпълняват поръчки на стръмните улици в квартал Каменни, които са започнали да се залеждат. Диспечери пък съобщиха за закъсали автомобили из целия град, които допълнително затрудняват движението. Тежки катастрофи до момента в града няма.

130 души - 60 от Екопрогрес, 70 от Титан чисят в Хасково. По улиците на града са и 11 почистващи машини. Очаква се до довечера да се включат още две. До момента по улиците на града са хвърлени 50 тона сол и луга, съобщиха от общината. Почистването по селата обаче е оставено на кметовете, поради липса на ресурс. Както Дарик съобщи, въпреки сложната ситуация все още не е ясно, кои фирми ще бъдат ангажирани със снегопочистването в общината. Търгът за възлагане на обществена поръчка е насрочен за понеделник 20 декември.

Междувременно от Оперативно-комуникационния център на Гражданска защита съобщиха за закъсал ТИР на пътя между Димитровград и Стара Загора, но не съобщиха повече подробности. Казаха, че нямат данни пътят да е затворен и че в момента екипи на службата са на мястото. От пожарната пък сигнализираха за за закъсали автомобили край Райново и между Върбица и Бяла река. Оттам апелираха водачите, чиито автомобили не са оборудвани със зимни гуми да се въздържат от пътувания.