Зимната обстановка в Габрово е нормална
Зимната обстановка в Габрово е нормална / Дарик Габрово

Обстановката в Габрово е нормална при зимни условия, коментира за Дарик Началникът на Общински инспекторат Климент Кунев. Машините на „Благоустрояване" почистват денонощно и не бива да се иска невъзможното,  каза още той. Според него Габрово, за разлика от други градове, е в добро състояние. За целия период от началото на снеговалежа пътищата се почистват от 18 машини и няколко малки роторни снегорина за тротоарите.

Наблюденията на Инспектората са, че собствениците на магазини се справят по-добре с почистването на тротоарите в сравнение с предишния снеговалеж. В гъсто населените райони обаче прилежащите към болковете терени не са добре изчистени. С първите ни действия по новия Закон за управление на етажната собственост и създаването на Управителни съвети ще имаме повече контрол върху тези площи, изрази надежда Кунев.

Към момента няма сигнали за непокрити линии на междуградския транспорт. В Габрово оплаквания има за пореден път от живеещите в квартал Златари, че курсовете по Линия 13 не се изпълняват докрай. Проучва се случаят и се търсят варианти за разрешаването му, каза Началникът на Инспектората.

 „Благоустрояване" разполага с достатъчно количества инертни материали за опесъчаване на улиците.

 Височината на снежната покривка в централната градска част е 16-17 см, а на прохода Шипка и в местността Узана достига 30-40 см.