„Здравей, бабо. Болен съм, не мога да се оправя цяла седмица!, хитрувал измамник
„Здравей, бабо. Болен съм, не мога да се оправя цяла седмица!, хитрувал измамник / 100 вести

Теми от вестник „100 вести"

„Здравей, бабо. Болен съм, не мога да се оправя цяла седмица. Притеснявам се даже, че няма да ме познаеш.“ С тези думи започнала една от сто- тиците телефонни измами в Габровско. Издумал ги 32-годишният Петър П. от София, който на 12 октомври м. г. успял да заблуди 72-годишна габровка, че се обажда внукът й. Хитростта му послужила да измъкне 2600 лева от възрастната жена по сценария „пари за капаро при покупка на климатици“.

19-годишен младеж, току-що излязъл от затвора, застава отново пред съда по обвинение в поредица кражби на пари от различни търговски обекти в Габрово. Уж искал някаква дребна услуга, а целта му била парите от касата и портмонетата. От Районна прокуратура в Габрово съобщиха, че Младен М. вече неколкократно е съден за подобни кражби.

Вчера състав на Окръжен съд - Габрово, председателстван от съдия Благовеста Костова, извърши оглед на местопроизшествието в село Чукилите, Габровско, където на 20 септември м. г. бе открит трупът на 31-годишен габровец. За убийството му беше обвинен 24-годишният К. Г. от Габрово. На 4 април т. г. габровският Окръжен съд проведе първото си заседание по този случай. Обвинението срещу К. Г. е за това, че на 20 септември м. г. в Чукилите „за времето от 8,30 до 9,30 часа умишлено умъртвил Ц. П., на 31 години, като му нанесъл множество (повече от двадесет) удари с юмрук и ритници с крак в главата”. Обвиненият в убийство и жертвата не са се познавали до датата на престъплението.