Завърши проверката на електромагнитните полета в Севлиево
Завърши проверката на електромагнитните полета в Севлиево / netinfo

Завърши проверката на източниците на електромагнитни полета на територията на Севлиево, съобщават от Общината. Инспекцията беше във връзка със спазването на „Наредба № 9 от 1991 г. за пределно допустими нива на електромагнитните полета в населените територии и определяне на хигиенно-защитните зони около излъчващи обекти" . Комисия, назначена със заповед на кмета Йордан Стойков, установи източниците на електромагнитни полета - антени, ретранслатори и др., генериращи електромагнитни полета в честотния обхват от 30 kHz до 30 GHz , на територията на община Севлиево. Изготвен е РЕГИСТЪР на съоръженията /антени/ и към посочената дата той включва:

1. GLOBUL - общо 7 съоръжения, от тях: 2 в гр.Севлиево; 2 в с.Дамяново и по 1 в селата Сенник, Батошево, Добромирка и Стоките.

2. VIVATEL - общо 7 съоръжения, от тях: 3 в гр.Севлиево и по 1 в селата Ряховците, Градница , Стоките и Крушево.

3. MOBILTEL - общо 20 съоръжения, от тях: 10 в Севлиево ; 2 в с.Добровирка и по 1 в селата Ловнидол, Столът, Горна Росица; Петко Славейков; Шумата; Ряховците; Кръвеник; Градница.

На база представените документи, комисията  е направила извода, че всички съоръжения са изградени и функционират според изискванията на „Наредба № 9 от 1991 г. за пределно допустими нива на електромагнитните полета в населените територии и определяне на хигиенно-защитните зони около излъчващи обекти" .