Среща на 8 март
Среща на 8 март / Областен управител Габрово
Областният управител на Габрово Иванка Баева и зам.-областният управител Ивелина Петрова се срещнаха с приемни майки от областта по повод Международния ден на жената.

Ръководството на Областната администрация засвидетелства своето уважения към тези жени, за които думата „Майка“  е повече от достойна. В обръщението си към приемните майки Баева сподели, че винаги можем да дадем шанс на доброто, да отворим сърцето си за още и още и цитира думите на първата приемна майка в България Кина Рашева, която публично заявява:

„Не забравяйте, че сте майка първо. Ако отгледате добър човек, вашата мисия вече е изпълнена“.

Областният управител подчерта, че от изключително значение е споделянето – на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца. „Приемайки тази истинска история на всяка една от Вас с името „мама“ искам все по-често да даваме гласност и да премахнем „табуто“ приемен родител.“ – каза още областният управител Иванка Баева и пожела на приемните майки търпение, вяра и сила да възпитават, учат и обичат техните деца! „Защото няма нищо по-радостно от думите – „Честит празник, мамо!“ 

Срещата се състоя в ЦДГ „Явор“ в Габрово, а деца от група „Камбанка“ и „Усмивките“ поздравиха гостите с пролетна композиция, посветена на 8-ми март и денят на майките.