Заради Трявна промениха устава на Европейската мрежа за развитие на туризма
Заради Трявна промениха устава на Европейската мрежа за развитие на туризма / Община Трявна

Едно интервю привлича вниманието в днешния брой на вестник "100 вести". Кметът на Трявна Дончо Захариев споделя пред Минка Минчева, журналист от изданието, че е променен устава на Европейската мрежа за развитие на туризма заради Трявна.

Евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков има голяма роля за приемането на Трявна в престижната организация, става ясно от думите на Захариев.

Евродепутатът Андрей Новаков ще подкрепи европейски форум в Трявна

"Той се ангажира да доведе в Трявна представители на Европейската комисия, както и г-жа Кристина Нунес от Европейската мрежа на регионите за устойчиво и конкурентно развитие на туризма.

Част от програмата на провелата се в Брюксел Генерална среща на мрежата беше приемането на нови членове на сдружението. Статутът не предвиждаше участието на такива малки региони като нашия, но заради номинацията на Трявна за членство от г-жа Нунес и нейните последващи действия да намери подкрепа за тази инициатива сред своите колеги от мрежата, ние имахме честта уставът на Европейската мрежа на регионите за устойчиво и конкурентно развитие на туризма да бъде променен, което позволи днес община Трявна да бъде пълноправен член на сдружението. Освен област Габрово в сдружението бяха приети Канарските острови, Валенсия и Валоня.

Трявна официално е член на Европейска туристическа мрежа

Това, което очакваме, и посоката, в която ще работим съвместно с останалите членове на Европейската туристическа мрежа, е да станем част от Стратегически алианс, посредством който да споделим общите си цели и идеи с други европейски туристически дестинации и заедно да търсим решения на проблемите, които срещаме в туристическата сфера".