Евродепутатът Андрей Новаков ще подкрепи европейски форум в Трявна
Евродепутатът Андрей Новаков ще подкрепи европейски форум в Трявна / ПП ГЕРБ

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще подкрепи инициатива на Община Трявна, по време на която в града ще се проведе генерална среща на 28 европейски общини, които членуват в Сдружение „Дузлаж".

Това стана ясно по време на посещението му в тревненска община, където проведе работна среща с кмета Дончо Захариев и заместник-кмета Мария Пенева.

Между 12 и 15 май Трявна ще посрещне близо 140 представители на европейските градове, членове на Сдружението. Андрей Новаков се ангажира пред кмета Дончо Захариев да съдейства с реализирането на конкретни инициативи от мащабния форум.

Новаков и Захариев обсъдиха и други съвместни събития, най-вече в областта на туризма, които ще се реализират до края да годината.

В областта Новаков проведе и приемни часове с жители на Трявна и Габрово, заявили желание за среща с него.

В Трявна Андрей Новаков проведе „Урок по Европа" пред ученици от местния клуб „Дебати".

Евродепутатът Андрей Новаков ще подкрепи европейски форум в Трявна
netinfo

Андрей Новаков: За добрите идеи трябват визии, а за тях няма граници

„Откакто има интернет няма малки населени места. За добрите идеи трябват визии, а за тях няма граници. Единствените, които могат да ви спрат сте самите вие." Това каза пред тревненски ученици най-младият евродепутат Андрей Новаков.

Новаков представи пред младите хора възможностите, които Европейският съюз предоставя за образование и младежко предприемачество, както и мерките за борба с младежката безработица.

Трявна е вторият град в областта след Габрово, в който Новаков провежда инициативата „Урок по Европа".

Младите хора го запознаха с проектите, по които те работят и най-вече с последната им инициатива да научат съгражданите си да събират боклука разделно.

Към активните млади хора Новаков отправи предизвикателство. Най-добре справилите се с него ще получат възможност да посетят Европейския парламент.