Въпросът „Ограда на пътното платно в кв. Войново - безопасно ли е това?“ получи отговор
Въпросът „Ограда на пътното платно в кв. Войново - безопасно ли е това?“ получи отговор / 100 вести

Община Габрово е издала строително разрешение за изграждане на ограда в квартал Войново, без да е уведомена, че засяга асфалтова настилка.

Това се казва в отговор на институцията по повод публикация във в. „100 вести“ от 18 октомври 2016 г., озаглавена „Ограда на пътното платно в кв. Войново - безопасно ли е това?“.

Изданието публикува днес позицията на местната администрация, а въпросът е на жители на кв. Войново, които предоставили в редакцията на вестника снимка, която показва къде минава старата стена на оградата на бившето училище в кв. Войново, как новата сече пътя – също.

Част от отговора на Община Габрово:

„Сградата на бившето училище в кв. Войново и прилежащият й имот са продадени през 2001 година от държавата чрез Областен управител на частно лице. Собственичката е започнала ограждането на имота въз основа издадено разрешение за строеж. При трасирането на имотната граница на място се оказва, че имотът навлиза в асфалтовата настилка. Никой не е уведомил Общината за обстоятелството, че се засяга съществуващата улица - нито собственичката, нито строителят, нито геодезическата фирма, която е трасирала имота. След подаден сигнал е извършена проверка на място и е установено, че оградата е изпълнена не по имотната граница, а навътре в имота, но въпреки това е засегнат асфалтът. Предприето е обезопасяване на движението в участъка с необходимите пътни знаци. След среща със собственичката е постигнато съгласие и е започната процедура по отчуждаване на частта от имота, попадащ в улицата."