хандбал
хандбал / netinfo

Близо 100 деца до 10 години от Габрово, Горна Оряховица и Плевен ще се състезават за призовете във Втория Мемориален хандбален турнир „Георги Добрев“, който ще се проведе на 27 и 28 октомври в спортна зала „Орловец.

В турнира през тази година ще се включат 7 отбора - юноши и девойки до 10 години, които ще играят на принципа всеки срещу всеки. Габрово участва с 4 отбора – два на ХК „Чардафон“ и два на ХК „Бъки“.

„По този начин всички деца от възрастовата група, трениращи в габровските хандбални клубове, ще имат възможността да усетят емоцията от играта. Защото не победата или наградите са най-важното в турнира, а именно възможността децата да спортуват, да се забавляват и да се чувстват съпричастни към хандбала“, коментира председателят на ХК „Чардафон“ и треньор на подрастващите Милена Иванова.

Най-интересните двубои от мемориалния турнир „Георги Добрев“ ще се проведат на 28 октомври в спортна зала „Орловец“ с начален час 10:30. Турнирът ще приключи с официално закриване и награждаване на отборите около 16:00 часа.

„Важно е децата да спортуват, да са ангажирани с някаква кауза. Още по-важно е родителите, които са личния пример в живота на всяко дете, да са съпричастни към това, с което се занимават децата, включително и към спорта. Вярвам, че родителите на нашите малки хандабалисти са съпричастни към нашата кауза, а именно насърчаването на детския спорт и най-вече - хандбала. Ще се радваме този уикенд те да бъдат основен двигател на турнира в памет на големия хандбалист, учител и треньор Герги Добрев – човекът отдал живота си на този спорт.“, допълни Христо Данаилов – треньор и състезател от мъжкия отбор на ХК „Чардафон“.

В събота женският отбор на ХК „Бъки“ ще се изправи срещу ХК „Свиленград“. Срещата ще се проведе от 15:00 ч. в спортна зала „Орловец“.

В неделя мъжкият отбор на „Чардафон“ посреща ХК „Локомотив“ Варна на свой терен. Интригуващата среща от 5-ти кръг на А Републиканска хандбална група – мъже е с начален час 17:00.

„Това, че „Локомотив“ – Варна няма загуба в А група през последните 2 години по-никакъв начин няма да ни попречи да излезем на терена с високо вдигнати глави и да се борим за победа. Когато създадохме нашия мъжки отбор, целта ни беше да мотивираме подрастващите, да им покажем, че в спорта няма нищо непостижимо. Това ще се постараем да направим и тази неделя в двубоя с „Локомотив“ – Варна“, допълни Христо Данаилов.