Габрово, избори
Габрово, избори / DarikNews.bg
Спокойно протича изборният ден в област Габрово. От Районната избирателна комисия съобщават, че към 13:30 ч. правото си на глас са упражнили 30 638 от регистрираните 111 430 избиратели.

От Прокуратурата информират, че не са сезирани до този момент за нарушения на изборния процес. 

Емилия Данчева, председател на секционна избирателна комисия №26 в Габрово споделя, че изборният ден протича нормално. Нейното впечатление е, че хората знаят как да гласуват и затова не задават въпроси на членовете на комисията. 220 избиратели са пуснали бюлетина към 13:00 ч. В секцията гласува малко над 700 души. На изборите за президент са упражнили вота си 420 души и Данчева се надява поне толкова да го направят и сега.

Иванка Лилова приканва хората да попълнят анонимна анкетна карта, благодарение на която социологическа агенция да оповести предварителни резултати днес. Тя споделя тревожен за нея факт - получава повече откази в сравнение с изборите за президент.

"Имаше по-голям ентусиазъм за президент. Сега сякаш са индеферентни към случващото се в България. Виждам физиономиите им. Притеснява ме това, защото всеки иска промяна, а чака някой друг да я свърши. "