Турнир в памет на спортния деятел и общественик Илия Монев
Турнир в памет на спортния деятел и общественик Илия Монев / Община Габрово

Турнир по футзал за мъже в памет на починалия през 2011 година габровски общественик и спортен деятел Илия Монев ще се проведе тази събота и неделя в спортна зала „Орловец“.

Надпреварата събира четири отбора – „Черно море – Мания“ – Варна, „Левски София – Запад“, „Локомотив“ – Горна Оряховица и домакините на проявата – „Орловец 94“ – Габрово.

Особен интерес предизвикват първите два тима, в които играят общо девет бивши и настоящи национали. За вицешампиона на България за 2014 г. „Черно море – Мания“ се състезават Пламен Стойков и Димитър Петев, а бившият национал Благовест Марев, син на известния футболист на „Черно море“ Тодор Марев, е играещ треньор на тима.

За „Левски София – Запад“, който е водач в градското столично първенство, ритат Йосиф Шутев, Даниел Несторов, Станислав Василев и Христо Костов, както и бившият капитан на националния отбор Делян Койчев.

Съставите на „Локомотив“ – Горна Оряховица и „Орловец 94“ са шампиони в първенството по футзал на Габрово за последните два сезона. Воденият от Красимир Мусков тим на „Орловец 94“ извоюва преди брооени дни титлата за 2015 г. по категоричен начин, спечелвайки всичките си десет срещи в първенството с внушителна голова разлика 101:36.

Програмата на турнира ще бъде открита в събота – 14 март, с двата полуфинала. В 15:00 часа ще се срещнат шампионите на Габрово „Орловец 94“ и „Локомотив“ – Горна Оряховица.

От 17:00 часа „Левски София – Запад“ ще се противопостави на „Черно море – Мания“ – Варна. В неделния 15 март от 14:00 часа е срещата за трето и четвърто място, а от 16:00 часа е началото на  финалния двубой.

Билетът за проявата е на символична цена от 1 лев. Турнирът не случайно е посветен на Илия Монев. Той е създател и президент на футболен клуб „Мони“, който няколко години беше участник в държавните първенства по футзал и плажен футбол.

ФК „Мони“ бе сред водещите в страната и спечели призове в различни турнири и първенства. С делата, които остави след себе си и с активната си благотворителна дейност, Илия Монев остава завинаги в историята на Габрово.