Три нови постановки подготвя габровският театър
Три нови постановки подготвя габровският театър / Дарик Габрово, архив

Три нови спектакъла подготвя габровският драматичен театър. Габровци ще могат да видят премиерите до края на април. През февруари Петринел Гочев започва репетиции на "Ромео и Жулиета". "Това е една много голяма и стара мечта на Петринел Гочев, която той иска да направи точно в нашия театър. Има своя Ромео, има своята Жулиета. Това е много необикновено представление. Идеята му е великолепна. Надявам се да я реализира", разказва директорът на габровската Драма Невена Митева. 

Главното действащо лице в спектакъла е отец Флоренцо и цялата история е разказана от него самия. По думите на директора в това представление ще има всякакъв вид театър и ще участват само млади хора. Паралелно с това представление Невена Митева,  Ани Петрова и Николай Урумав започват репетиции на една копродукция на театър "Сълза и смях" и габровския театър. "Догодина по същото време" е една любовна история. Изключителна пиеса. Една от най-хубавите пиеси, които съм чела", споделя Невена Митева.

Третата премиера е ярката руска съвременна комедия "Детектор на лъжата". Тя се реализира от Андрей Калудов, Павел Попандов, Илия Костадинов и Силвия Боева. Невена Митева обобщава, че габровци ще могат да видят на сцената през 15 дни по едно ново заглавие.