/ Община Габрово
Първата жена - кмет на Габрово Таня Христова официално встъпи в длъжност и в следващите четири години ще бъде кмет на община Габрово за трети път, съобщиха от пресцентъра Общината.

Община Габрово

На тържественото заседание на новоизбрания общински съвет, мандат 2019-2023 г., 33-ма съветници, кметът на община Габрово и двама кметове на кметства в общината положиха клетва да се ръководят от интересите на гражданите и да работят за тяхното благоденствие.

Община Габрово

По време на церемонията Таня Христова се обърна към присъстващите с думите:

"Уважаеми гости, Скъпи габровци,

Поздравявам всички, които са част от новия общински съвет! Във Вас, госпожи и господа, е силата на местната власт. Габрово не може да се развива без Вас.

Затова Ви пожелавам успешен мандат, принципни и аргументирани позиции в дебатите. Сигурна съм, че с енергията на младите, които за пръв път полагат клетва като общински съветници и с увереността по-опитните колеги, ще намираме най-добрите решения за нашата община и ще работим с разум, мъдрост и отговорност към габровци.

Община Габрово

Скъпи габровци,

Днес, отново заставам пред Вас като кмет на община Габрово, благодарна за подкрепата и доверието, които вие ми дадохте. След години съвместна работа ме познавате добре. Днес няма да ви обещая, че ще бъда нова, различна или, че ще приличам на някой друг. Няма да ви обещавам чудеса.


С решение на ОИК е обявен изборът на Таня Христова за кмет на Габрово

Ще Ви обещая, че ще продължа да работя - с повече енергия, с повече решителност, откритост и всеотдайност, за да расте градът ни  и ние с него, с още по-бързи темпове, и да постигаме повече успехи. Истински вярвам, че заедно ще придадем смисъл и стойност на следващите четири години и давам клетва безкористно и всеотдайно да служа на интересите на всички габровци.

Живеем в динамични времена. Нашата сила е в предприемчивия дух, който носим в генотипа си. Той дава мащаб на нашата амбиция, поощрява креативността и дързостта ни да бъдем първи в най-значимите неща.

Община Габрово

Днес, когато заедно пишем съвременната си история, наш дълг е вдъхновени от любовта си към Габрово да отключим творческата и борбена енергия и да се обединим за добри и достойни каузи.

Вярно е, че Габрово има нужда от още инвестиции в инфраструктурата, от още много грижи за кварталите и селата, от екологичен и достъпен градски транспорт, от модерни спортни съоръжения, от подкрепа за традициите и още по-богат културен живот, от повече ред и сигурност. Трябва да работим за нови и по-добри възможности за труд и развитие, да гарантираме отлично образование и сигурно бъдеще за младите, да даряваме любов и грижа на децата и повече подкрепа и уважение на възрастните.

Готова съм следващите четири години, заедно с Вас, да работим за превръщане на тези задачи в наша обща мисия. Управлението на един град не е административна или чиновническа работа.

Да си кмет означава не само да си професионалист, да си подготвен и упорит, но преди всичко да имаш умението да намираш единна цел в различните, понякога противоречиви искания на хората.

Знам, че очакванията на габровци са големи и така трябва да бъде, винаги. Въпросът е да вървим напред, да се развиваме, да създаваме нови възможности. Ако вчера сме постоили първия етаж, днес трябва да градим втория. Ако до вчера сме се справяли добре, утре трябва да бъдем още по-добри.

Ако преди години темата беше кога центърът на града ще бъде удобен и приветлив, днес задачата са кварталите и селата. Ако преди се питахме кога ще има газификация, нови производства, нови улици, ремонтирани училища и детски градини, сега задачите са изцяло нов градски транспорт, нова индустриална зона, високи технологии, иновативни подходи в образованието.


Според 99% от обработените протоколи досегашният кмет на Габрово печели трети мандат

Наред с всичко това, на Габрово му предстоят и нови предизвикателства. От нас зависи отварянето на града да му носи само добавена стойност и нови инвестиции. Бъдещето е на идеите и възможностите, които изискват нови форми на партньорства, както между местна власт, образование и бизнес, така и между различни градове и региони.  

Вярвам, че най-доброто за Габрово предстои!
Скъпи габровци,

Днес почитаме Свети великомъченик Мина - закрилник на семейството и най-мощният застъпник за всички, които го молят с искрена вяра. Вярвам, че Габрово е едно голямо и сплотено семейство с всичките си радости, тревоги, очаквания и мечти.

Наш дълг е с увереност и мъдрост да намираме съзидателно решение на всеки проблем, ръководени от общи цели и стремеж да продължаваме само напред, както сме го правили досега.

Пример за това е новият ни храм. Той много скоро ще си ни събере под купола си, ще продължи да оглася с камбаните си почти целият град и ще бъде живото свидетелство какво можем заедно в Габрово!

За мен е съдба, дълг и голяма отговорност да служа на Габрово!
Благодаря Ви!

И нека Бог да благослови всички нас!"

Община Габрово

Кметове на Габрово (от дясно на ляво): Иван Петров, ноември 1988 - октомври 1990; Таня Христова, ноември 2011 до момента; Николай Дачев, ноември 1995 - ноември 1999;  Николай Сираков, юли 2010 - ноември 2011