Съби Давидов – автор на законопроект
Съби Давидов – автор на законопроект / netinfo

Народният представител от НДСВ – Съби Давидов, е един от авторите на законопроекта за промяна на Закона за движение по пътищата. За това се похвали лично той, след края на приемния му ден в Севлиево. „Благодарение на мое предложение и на колегите ми от комисията по транспорт и съобщения - Йордан Мирчев и Олимпи Кътев, промените вече са факт“, каза депутатът.

Предложението им 50 на сто от глобите, които събира КАТ, да се изразходват за изграждането на система за видеонаблюдение по пътищата и оборудване за видео наблюдение на полицейските коли, бе прието от парламента. Според Давидов това ще доведе до значително намаляване на корупцията и нарушенията на Закона за движение по пътищата.

„Оказа се, че за една година можем да съберем 50 000 000 лева, които досега директно отиваха в НАП, а от там в държавния бюджет. Сега 50 % от тях - около 25 милиона ще отидат директно за подобряване и изграждане на системни за видео наблюдение“, категоричен е народният представител. Според него това е сериозен пробив в тази система, който за около три-четири години ще донесе достатъчно средства, с които с видеокамери да се покрие цялата мрежа – не само магистрали и първокласни пътища, но и второкласни и общински.

„Моята идея касае и видео оборудването на автомобилите на КАТ, което ще спомогне за цялостното наблюдение на работата на патрулите – ще се записва всичко от момента на спирането до санкционирането. Да се надяваме, че това нещо ще доведе до сериозни резултати в близките години“, надява се Съби Давидов.