Социалната политика на управляващите без успехи, според Евдокия Манева
Социалната политика на управляващите без успехи, според Евдокия Манева / netinfo
“В нито един сектор от социалната политика на управляващите няма реални успехи”, каза в Габрово народният представител от ДСБ Евдокия Манева. Според нея има само щедри обещания и половинчати мерки, които не водят до очакваните резултати.

Ограничаването на социалните помощи на временно безработните с оглед те да си потърсят работа, е една от двете мерки, която може да даде някакъв резултат, изрази надежда Манева. Тя оцени като положително и увеличаването срока на платеното майчинство. Това обаче е много малко на фона на възможностите на държавата, смята народният представител. Освен това темповете на нарастване на заплатите и пенсиите по време на управлението на Иван Костов са по-високи от сегашните, което противоречи на твърденията на БСП, допълни Манева.

Тя припомни и обещанията на управляващите за коренна промяна на положението на пенсионерите. Само 900 хиляди пенсинери обаче са взели средно по 24 лева увеличение, а повече от милион и 100 хиляди не са получили нищо. Манева обърна внимание и на неефективната политика спрямо хората в неравностойно положение