Сираков
Сираков / ПП ГЕРБ
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Габрово е 10 358 лева и от 2007 година, когато ГЕРБ печели за първи път изборите, постоянно нараства. Този извод направи Николай Сираков, депутат от управляващата партия. Той заяви, че данните са официални и са на Института за пазарна икономика. В началото на управлението на ГЕРБ БВП на Габрово е 7 325 лева, каза още Сираков.
 
По думите на депутата ръст се наблюдава по отношение на заплатите и най-вече по отношение на преките частни инвестиции, които нарастват в пъти и достигат 2 509 евро на човек.

Въвеждането на „Културен чек” е крайно лява политическа мярка, смятат от ГЕРБ
 
„През последните месеци се случват сериозни инвестиции от вече действащи компании, които 3 пъти разширяваха производствата си. И всичко това е благодарение на хората в този град, това е успех на самите габровци. Той е нашият път да се справим с основния ни проблем – демографският. Трябва да уважаваме и ценим собствения си град, да създаваме условия за развитието му, а не да се опитваме да го омаскаряваме“, заяви Сираков.
 
Сираков даде за пример инвестиции в публичната сфера, които се реализират в Габрово. Проектът за интегриран градски транспорт, който предвижда реконструкция на кръстовището на жп гарата, на спирката „Рачо Ковача“, електронна система на всички спирки, ремонт на подлезите, ново регулиране на движението на 5 кръстовища, закупуването на 14 нови автобуса, както и проектът за изграждане на съвременна градска среда, който включва облагородяване на района на кв. „Колелото“, „Шиваров мост“, където се изгради и кръгово кръстовище, нова източна улица.
 
„Дори само тези 2 проекта показват мащабните инвестиции в публична инфраструктура, усилията да се навлезе в райони, в които нищо не е правено от времето, в което са били построени“, каза Николай Сираков.