Сименс и ТУ-Габрово продължават своето сътрудничество
Сименс и ТУ-Габрово продължават своето сътрудничество / Дарик Габрово

 

Технически университет-Габрово ще разполага вече със софтуер "Virtual Machine". Той ще обучава чрез 3D компютърна симулация на металорежещи машини и визуализация на основните машинни възли, съобщават от учебното заведение.

Това стана факт, след като ректорът доц. д-р инж. Дешка Маркова и доц. д-р инж. Асен Найденов - ръководител катедра „Машиностроене и Уредостроене" подписаха анекс към Рамковото споразумение за сътрудничество между университета и компанията „Сименс ЕООД" в лицето на инж. Петър Кацаров и инж. Матиаш Млинсек.

Споразумението за сътрудничество е сключено през 2007 година и регламентира изграждането на 16 работни станции, базирани на SINUTRAIN COMPLETE PACKAGE.

Предстои доставка и на специализирано оборудване за лабораторията към Факултет „Машиностроене и Уредостроене". Ще бъде предостъпен от най-висок клас SINUMERIK 840D sl за управление на учебна металорежеща машина с преференциални условия.

Според  ръководството на университета най-удачният начин да подготви своите студенти е да имат връзка с водещите фирми в областта на автоматиката и промишлеността.