Снимка:
Снимка: / „Щастливият филм“ и „За нас е важно“ в Музея на хумора и сатирата
В края на тази седмица Музеят на хумора и сатирата кани габровци и гостите на града на две събития, част от съпътстващата програма на 24. Габровско биенале: Измерения на публичното.

На 19 юли, петък, от 18:00 часа е прожекцията на „Щастливият филм“ – за австрийският дизайнер Щефан Загмайстер, който бележи успехи в работата си — създава обложки на албуми за Ролинг Стоунс, Джей-Зи и Токинг Хедс. Но смътно подозира, че трябва да има нещо повече от това. Решава да превърне себе си в дизайнерски проект. Ще може ли да претвори личността си, за да стане по-добър човек? Възможно ли е да тренира ума си, за да стане по-щастлив? Отговорите на тези въпроси могат да бъдат открити в американския документален филм на режисьрите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Сагмайстер. Филмът е със субтитри.

Актьори пресъздават бита на градското население от края на ХІХ и началото на ХХ век

На 20 юли от 11:00 часа ще се проведе образователната програма „За нас е важно“, разработена за 24. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството. В нея участниците ще научат какво може да бъде тема от обществен интерес и какви са правилата за водене на дискусия. В практическата част на заниманието, групата ще дискутира по конкретна тема. Подходяща е за деца на възраст над 10 години. Програмата ще се състои при минимум 4-ма записани!