Габрово
Габрово / Селски мол
Плодовете на есента, фермерски и домашни продукти, изделия на местните занаяти, демонстрации и дегустации, традиционни предмети, облекла, културни ценности – всичко това предлага Селският мол, който ще се проведе на 13 октомври от 10:30 до 13:30 часа пред Дечкова къща в Габрово.

На Селския мол: Домашна лютеница, домашни ястия и талисмани срещу „черни дихания"

РИМ-Габрово в подкрепа на базара „Забравени традиции, живи вкусове”

Петковденското сгледно хоро е от 12:00, а час преди това започват изпълненията на самодейните певчески и танцови състави.

Селски мол
РИМ-Габрово

Организаторите призовават за подкрепа на местното производство и традиции, екологосъобразния начин на живот.

Първият селски МОЛ в България прие стотици посетители (СНИМКИ)

„Предложете продукти, отгледани или създадени във вашето населено място от частните стопани, домакините, фермерите и дребните производители. Не забравяйте да поставите табелка с името на Вашето читалище и касичка за дарения в подкрепа на ваша кауза или дейност. Поканете местните производители, фермери и занаятчии да направят алъш-вериша и да дадат шанс на „гражданята” да се докоснат до истинската храна без баркод и „Е“-та, като по този начин подкрепят дейността ви. Доведете вашите самодейци, за да създадем в една обща програма - модел на общ празник, каквато е била традицията на Петковден в Габрово.”