Ремонт на манипулационната в АГ-отделението обещаха от Община Севлиево
Ремонт на манипулационната в АГ-отделението обещаха от Община Севлиево / Община Севлиево

Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден, беше официално отбелязан днес, в АГ-отделението на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

Празника уважиха председателят на Общински съвет Здравка Лалева, зам.-кметовете на община Севлиево Калина Георгиева, Невена Тодорова, Красимира Йорданова,  управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков и представители на бизнеса в града.

Ремонт на манипулационната в АГ-отделението обещаха от Община Севлиево
netinfo

„Община Севлиево ще направи основен ремонт на манипулационната зала в отделението“, каза зам.-кметът Калина Георгиева, която подари на персонала огромна пита за празника.

Завеждащ акушеро-гинекологичното отделение д-р Дончев сподели, че има млад и амбициозен колектив, с който успешно работи. Той изрази благодарност за оказваната помощ на Община Севлиево, всички спонсори и дарители.

Ремонт на манипулационната в АГ-отделението обещаха от Община Севлиево
netinfo

По традиция беше представен ритуалът „измиване на ръцете“, при който най-младата акушерка измива ръцете на тази с най-дългогодишен стаж.

„Както леко се плъзга сапунът между ръцете, така лесно да се раждат децата. Колкото мехурчета във водата, толкова деца да се раждат. Както леко се лее водата, така да им е лек пътят в живота“, това нарече акушерка Стойчева и пожела през тази година да се раждат повече бебета.