/ АПИ
Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и връх Шипка. Нека шофьорите карат с повишено внимание при км 164+150. На мястото е поставена необходимата сигнализация, а укрепването ще продължи до края на октомври, съобщиха от Областно пътно управление.

Времето в региона е предимно ясно и слънчево. Настилките са сухи и нормално проходими, а трафикът - интензивен. Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма, не са регистрирани и тежки инциденти. Пропаднал участък затруднява движението между селата Селище и Стоките.
 
Шофьорите да карат внимателно в отсечката при км 11+675. Мястото е обезопасено и сигнализирано, а укрепването ще продължи до 31 октомври. Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3,3 м по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. Реконструкцията на пътя ще продължи до края на месеца. Обходният маршрут е по път III-401 Граница Ловеч - Кормянско - Малки Вършец за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III-403 в село Малки Вършец. В едната лента се осъществява движението в участък от пътя между Дряново и Габрово.

При км 145+256 се извършва реконструкция на кръстовището и от Областно пътно управление съветват водачите да карат с повишено внимание в свободната лена. На мястото е създадена временна организация на движение и трафика се регулира със знаци.
Агенция Фокус