/ iStock/Getty Images
Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец в Габровска област.

Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация.

От Областно пътно управление – Габрово съобщиха, че реконструкцията на пътя ще продължи до края на месеца.

Обходният маршрут е по път III–401 граница с област Ловеч – Кормянско – Малки Вършец, при км 46+800 - по общински път до III–403 в село Малки Вършец.

За прохода Шипка остава в сила забраната за товарни автомобили над 12 тона. Движението в участъка от Габрово към върха, при км 164+150, се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък. Поставена е необходимата сигнализация, а укрепването продължава до края на октомври.

Не се допуска преминаване на ТИР-ове над 10 тона по пътя между Крамолин и Велико Търново. Причината е намален габарит на пътя при км 26+444. Свлачище затруднява движението по пътя Габрово – Стоманеците. При км 7+060 има пропаднал участък на асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, като е поставена необходимата сигнализация.

Движението по път III-6072 Селище – Стоките при км 11+675 се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък на асфалтовата настилка. Поставена е необходимата сигнализация. Срокът за укрепването е до 31 октомври.
Агенция "Фокус"