Прокуратурата се захвана с пияните мъже, които отвлякоха кола с двама души
Прокуратурата се захвана с пияните мъже, които отвлякоха кола с двама души / DarikNews.bg, архив

Започнало е досъдебно производство срещу 17-годишния Йордан А. за това, че на 28 април около 00:20 часа, в Габрово, противозаконно отнел чуждо МПС - л.а."Мерцедес", от владението на Николай Г., без негово съгласие, с намерение да го ползва.

Тази информация бе публикувана днес на сайта на Окръжна прокуратури - Габрово.

"За отнемането на автомобила е употребена сила и заплашване, последвала е повреда на превозното средство, а деянието е извършено в пияно състояние", става ясно от информацията, където е уточнено, че делото се наблюдава от Районна прокуратура - Габрово.

В отвлечения от двама пияни мъже автомобил е имало и момиче, потвърдиха от полицията

До момента е установено, че на 28 април Николай Г. управлявал автомобила на баща си. С него била приятелката му. Около 00:20 часа двамата спрели до денонощен магазин на ул."Николаевска", за да пазаруват. Пред магазина видели две лица в нетрезво състояние и решили да не слизат.

При потеглянето на автомобила непълнолетният Йордан А. отворил шофьорската врата и поискал Николай Г. да ги откара до кв. "Смирненски". Въпреки нежеланието му двамата се качили на задната седалка на автомобила. В близост до сградата на "ВиК" - Габрово двамата поискали автомобилът да бъде спрян и принудили водача да излезе. Излязла и приятелката му.

На шофьорското място седнал непълнолетния Йордан А. и сам подкарал автомобила. Малко по-късно се върнал на същото място, принудил Николай Г. да се качи на другата предна седалка и отново тръгнал в посока към кв."Смирненски".

Бивш полицай: "Дъщеря ми беше в отвлечената кола"

Междувременно приятелката на Николай Г. сигнализирала за случилото се на тел.112 и към мястото на инцидента бил насочен полицейски екип. Малко по-късно „Мерцедес"-ът се блъснал в къща на бул."Н.Й.Вапцаров", където пристигнали и полицейските служители. Пътуващите в автомобила не пострадали. Работата по случая продължава.