В отвлечения от двама пияни мъже автомобил е имало и момиче, потвърдиха от полицията
В отвлечения от двама пияни мъже автомобил е имало и момиче, потвърдиха от полицията / DarikNews.bg, архив

В автомобила, който на 28 април двама пияни са ползвали като безплатно такси, освен шофьор и имало още едно лице. Това потвърдиха от пресцентъра на полицията днес. Става въпрос за момиче, което е успяло да напусне колата при спирането й в района на ВиК-Габрово.

Полицията вече задържа двама мъже за противозаконно отнемане на лек автомобил. Инцидентът станал на 28 април около 00.20 ч., на ул. „Николаевска" в Габрово. Двама непознати принудили 18-годишен водач на „Мерцедес", който бил спрял за кратко, да ги откара до кв. „Дядо Дянко".

В колата е имало още едно лице, потвърдиха от полицията. По информация, която вестник „100 вести" публикува днес, става въпрос за момиче, чиито баща е бивш полицай. Той заявил в редакцията на изданието, че дъщеря му била отвлечена.

Бивш полицай: "Дъщеря ми беше в отвлечената кола"

На бул. „Трети март", близо до административната сграда на „ВиК", водачът спрял и помолил пияните да слязат. Те отказали, принудили го да освободи шофьорското място и да седне на предната дясна седалка. Именно в този момент момичето успяло да се измъкне.
Междувременно близки на потърпевшия успели да подадат сигнал за инцидента на тел. 112 и към мястото незабавно бил насочен полицейски екип.

Минути по-късно, в района на бул. "Н. Й. Вапцаров", „Мерцедес"-ът излязъл извън пътя и се блъснал в стена на къща. Пострадали при инцидента няма.

На местопроизшествието полицейските служители заловили извършителите - 33-годишен мъж, осъждан за кражби, и 17-годишен младеж. Установено е, че зад волана е бил непълнолетният.
Той е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 1.77 промила. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 346 от НК, за противозаконно отнемане на МПС. Това е информацията, която бе потвърдена пред Дарик от полицията. Дали действията на двамата пияни могат да се тълкуват и като отвличане на човек, предстои да бъде изяснено.