Снимка:
Снимка: / Община Севлиево
Решенията бяха взети на редовно заседание на Общинския съвет
На заседание на Общинския съвет, което се проведе днес в Община Севлиево бяха обсъдени точките от дневния ред и взети решения, касаещи всички жители.

По време на заседанието бяха представени подготвените промени по част от маршрутите в транспортната схема на Общината. Те засягат автобусите по линиите, пътуващи до селата Дамяново, Енев рът, Ловнидол, Богатово, Буря, Кръвеник, Млечево, Столът, Душевски колиби, Чолпана, Бериево, Функата, Крушево, Младен и Добромирка.  Автобусите по тези линии вече ще спират на двете възлови спирки – „Център“ и „МБАЛ“, като по този начин ще се улесни достъпът на жителите на Общината до центъра на град Севлиево и МБАЛ „Стойчо Христов“.

Съветниците приеха бюджетната прогноза на община Севлиево за периода 2020-2022 г.

Съгласно промените, които Общината предвижда в капиталовите си разходи пък ще бъдат инвестирани още средства в ремонта на пътната инфраструктура, която свързва общинския център и останалите населени места.

Обсъдено беше и отправянето на предложение до Министерството на образованието и науката за включване на училища и детски градини от Общината в списъка на средищните детски градини и училища през 2020 г. С отделно решение Община Севлиево предлага на МОН и подготвения списък със защитените детски градини и училища през 2020 г.

Одобрена е Стратегията за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Севлиево

Сред решенията, които общинските съветници взеха са още: промяна на Общия устройствен план на Общината във връзка с укрепване на свлачище на главния път София – Варна и започване на процедури за отдаване под наем на имоти за поставяне на павилион, както за избор на концесионер за десет години за язовир „Кюн дере“ в землището на село Кормянско. 

Прието беше и предложението за удължаване срока за подаване на документи по откритата процедура за определяне на съдебни заседатели за Окръжен съд – Габрово и Районен съд – Севлиево с мандат 2020-2023 г. до 9 август включително.

Следващото редовно заседание на Общинския съвет е на 11 септември.