Дъждът наводни два ресторанта, дърво падна върху кола, друго препречи шосе
Дъждът наводни два ресторанта, дърво падна върху кола, друго препречи шосе / Радка Минчева

Поройни валежи и гръмотевични бури се очакват в Габровска област на 27 юни. Такова ще бъде времето в част от Централна и Югоизточна България.

Според прогнозата, под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, през нощта и утре валежите ще продължат и ще са на много места. Интензивни и значителни по количество ще са явленията през нощта главно в Централна България, а през деня - на места в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, но ще има и временни усилвания с развитието на купесто-дъждовната облачност. Привечер и през нощта срещу четвъртък валежите в много райони временно ще отслабнат, на места и ще спрат. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните - максималните ще са предимно между 20° и 25°.

Кога се завръща хубавото време?
 

дъга облаци слънце дъжд
ThinkStock/Getty Images

За следващите 3 дни:

В четвъртък валежите отново ще се активизират и в много райони ще са интензивни и значителни по количество, на места ще се развият и гръмотевични бури. Температурите ще останат доста по-ниски от обичайните - максималните предимно между 20° и 25°, но в районите с по-интензивни и продължителни валежи ще остават под 20°. В петък и събота въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, главно преди обяд, но вероятността за превалявания в следобедните часове остава. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде до умерен. Температурите слабо ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg.