Полицаи от Несебър задържаха момиче от Габрово за притежание на канабис и амфетамин
Полицаи от Несебър задържаха момиче от Габрово за притежание на канабис и амфетамин / 100 вести

Полицаи от Несебър задържаха 19-годишно момиче от Габрово за притежание на канабис и амфетамин, съобщиха вчера от бургаската Областна дирекция на МВР, пише вестник "100 вести".

Това са най-разпространените наркотици сред младите хора. Средната възраст за първа първа употреба на канабис е вече под 15 години, уточнява изданието.

И вчера продължи издирването на 85-годишният мъж, изчезнал след събора на социалистите, който се проведе на 1 август на връх Бузлуджа, информира "100 вести". Досега са го търсили близки и роднини, но от вчера сутринта около 40 души – полицаи, планински спасители и доброволци, заедно с три следови кучета, издирват възрастния човек в Балкана.

Още теми от вестник "100 вести"!

След Габрово и Севлиево ще има Интегриран план за градско възстановяване и развитие

Целта на разработката е създаване на инструмент за планиране с времеви хоризонт 2020 г., който да осигури социална, икономическа и екологична устойчивост в рамките на града, да подпомогне изграждането на стратегия и визия за развитие на град Севлиево.

И във Велико Търново Интегрираният проект за развитието на градски транспорт ще се реализира без тролейбуси, ще се купуват електробуси

Това става ясно от публикация във в. “Янтра днес“, озаглавена: “С 92 хил. лв. пaднa цeнaтa нa тpoлeйбycнoтo дeпo“ от 6 август 2015 година. В нея се съобщава, че на последното си заседание ОбС е взел решение за поредно намаляване на цената на тролейбусното депо, което е обявено за приватизация.

Вокалната формация „Децата на Севлиево“ с ръководител Ваня Ангелска представи отново достойно България в Германия

За 57-ми път от 24 юли до 3 август там се проведе Европейската младежка седмица. Това стана в един от най-старите замъци на Европа – „Лудвигщайн“, построен преди повече от 600 години. Всяка година международният организационен комитет на събитието от Брюксел избира и кани 5 формации от Европа с доказано през годините високо художествено ниво и спечелени европейски конкурси.