Полетяха хартиени фенери над Габрово
Полетяха хартиени фенери над Габрово / Дарик Габрово

Повече от 100 фенера полетяха в небето над Габрово тази вечер в подкрепа на борбата с войната по пътищата. Събитието "Хартиени фенери" се състоя на площад "Възраждане".

Полетяха хартиени фенери над Габрово
netinfo

"Благодарение на фейсбук над 800 човека потвърдиха присъствие на площада", каза един от организаторите, ученикът в НАГ Антослав Илиев.Събитието беше предназначено за хора от всички възрасти, които не желаят войната по пътищата да продължава и в същото време искат да изпратят лятото по подобаващ начин,допълни той.

Полетяха хартиени фенери над Габрово
netinfo

Неправилният начин на употреба  и вятърът попречиха на някои от фенерите да полетят в правилната посока и те изгоряха още на земята.Хартиен фенер пък запали дърво на площада.На място веднага се отзова екип на "Пожарна безопастност" и огънят бързо беше потушен.

Полетяха хартиени фенери над Габрово
netinfo

Идеята за „Хартиени Фенери” се родила още в началото на лятото, но инициаторите се притеснявали от проблема със замърсяването, докато не научили, че всъщност фенерите са направени от биоразградими материали. Хубавото време и подходящата музика създаде допълнително настроение на участниците в инициативата, които пожелаха тя да се превърне в традиция.