Пак задигнаха медни проводници в Габрово и Севлиевско
Пак задигнаха медни проводници в Габрово и Севлиевско / Dariknews.bg

 

130 метра медни проводници от 2 междустълбия на мрежата за ниско напрежение са били откраднати в Габрово, съобщават от полицията. Престъплението е станало за времето от 22 часа на 3 септември до 19 часа на другия ден. Неизвестният извършител задигнал жиците от улица „Вихър" в града. Щетите са в процес на установяване. По случая в Районно управление полиция - Габрово е образувано досъдебно производство.

В неделя униформените в Севлиево получават сигнал за кражба на медни проводници. Престъплението е станало за периода от 8 часа на 4 септември до 9 часа на 5 септември. Тогава неизвестен извършител е откраднал медни проводници от седем междустълбия на изградената електропреносна мрежа за ниско напрежение в село Градище.

Ден по-късно, отново в Севлиево е алармирано, че за времето от 8 часа на 5 септември до 8 часа на 6 септември, неизвестен извършител е изрязал и откраднал медни проводници от три междустълбия на изградената електропреносна мрежа за ниско напрежение в село Градище.

Същият ден е съобщено, че друг престъпник е изрязал и откраднал медни проводници от три междустълбия на изградената електропреносна мрежа за ниско напрежение в село Ряховците.

Малко по-късно е сигнализирано, че за времето от 15 часа на 5 септември  до 12 часа на 6 септември, неизвестно лице е задигнало медни проводници, свързващи две вилни постройки с изградената електропреносна мрежа за ниско напрежение в местността "Крушевски баир".

По всички случаи щетите са в процес на установяване. В Районно управление полиция - Севлиево са образувани досъдебни производства.