Отложиха делото срещу хирурга
Отложиха делото срещу хирурга / netinfo
На заседание днес Габровски окръжен съд даде ход на дело срещу 55 годишен хирург от кардиологична болница в София, обвинен в получаването на подкуп.Като подсъдима по делото бе призована и 48 годишна габровка. Магистратите решиха да отложат делото за 29 октомври.

Хирургът е подсъдим за това, че в средата на май 2005 г. в Габрово поискал и приел хиляда лева, за да упражни влияние върху лекар от същата болница, който изготвял графиците за операции.

Целта била да се включи в графика и да се извърши до няколко дни операция по имплантиране на кардиостимулатор на 70-годишен мъж от пловдивското село Дъбене. При първоначалния преглед било обяснено на болния, че интервенцията ще му бъде извършена след две години.

Габровката е обвинена в посредничество. Подсъдимата е получила от болния 1 000 лв., които дала на лекаря, за да може той да упражни влияние върху колегата си във връзка с извършването на операцията.

След като е изслушал трима свидетели, съдебният състав е изискал да бъдат представени допълнителни документи, свързани със структурата, организацията и управлението на лечебното заведение. По тази причина делото е отложено, уточни за Дарик пресаташето на Окръжен съд Стела Цонева.