Оспорвана битка за кметския пост в Севлиево, Трявна и Дряново
Оспорвана битка за кметския пост в Севлиево, Трявна и Дряново / снимка: БГНЕС, архив
В три общини на област Габрово се провеждат балотажи днес. Изборният ден започна нормално навсякъде, секциите където гласоподавателите могат да гласуват са отворили в 06:00 часа.
Севлиевци днес избират между двама бивши кметове. Д-р Иван Иванов беше начело на общината през последния мандат (2011 г. -2015 г.). Той е кандидат на ПП ГЕРБ. Опонентът му Йордан Стойков е подкрепен от по-широка лява коалиция, в която основен политически субект е социалистическата партия. Стойков управляваше общината до 2011 г.
Балотажи днес се провеждат и в 16 севлиевски села.
Много оспорвана е битката за Дряново, в която основни действащи лица са Мирослав Семов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от няколко партии, между които ГЕРБ и д-р Иван Николов, досегашен кмет на общината, зад който също застават различни политически формации, в това число АБВ, Реформаторски блок и БСП.
В дряновските села Гостилица и Царева ливада днес също има балотажи.
Всички секции в община Трявна са отворени и избирателите могат да упражнят правото си на глас. Те трябва да решат днес дали да дадат трети мандат на Драгомир Николов от коалиция "Възрожденска Трявна" или на Дончо Захариев от ГЕРБ.
До балотаж за кметския пост в кметство Плачковци достигнаха Борислав Борисов и Петко Петков.