каруца
каруца / Дарик - архив
1237 проверки на ловци са извършили служители на Северноцентралното държавно предприятие при откриването на лова на дива свиня на 1 октомври, като не са констатирани нарушения. 
 

Опасно паразитно заболяване може да застраши сериозно здравето и дори живота 


3621 регулярни инспекции пък са извършили през септември служители на предприятието и териториалните му поделения, в рамките на дейностите по опазване на горите. В това число са и 1509 текущи проверки на ловци и риболовци. Проверени са били и 362 други физически лица, а също 1099 превозни средства, 651 обекта за добив на дървесина. 

58 нарушения по Закона за горите са разкрили през септември служителите на Северноцентралното държавно предприятие, стопанисващо горските територии в областите Габрово, В. Търново, Русе, Разград и Силистра. На извършителите са съставени актове, придвижени по надлежния ред за налагане на административни наказания.

В шест случая са наложени и принудителни административни мерки по чл. 253 от Закона за горите. Четири от установените през месеца посегателства са останали с неизвестен извършител, като по случаите са издадени констативни протоколи. 

През периода от 4 септември до 1 октомври горски служители са задържали три моторни превозни средства, осем каруци и два моторни триона, които са били средства за извършване на нарушения. Задържана е и общо 25 пр.куб.м. дървесина.

Проверките и всички дейности по опазване на горските територии в обхвата на СЦДП продължават с висок интензитет.