/ ThinkStock/Getty Images
С решение по въззивно наказателно дело № 29 от 2018 г. тричленен състав на Окръжен съд-Габрово потвърди присъда на Районен съд, с която двама мъже от Русе са осъдени за участие в телефонна измама.

Съдът гледа дело за причинена смърт по непредпазливост

С обжалвания пред Окръжния съд акт мъжете са признати за виновни в това, че на 28 февруари 2017 г., след предварителен сговор, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у жена от Габрово, че за провеждането на полицейска операция по залавянето на измамници е необходимо да даде пари и златни накити, които впоследствие ще й бъдат върнати. С това деяние на пострадалата е причинена имотна вреда в размер на 1501,14 лева.

Присъдата срещу братя-бракониери остава в сила

След проведено пред първоинстанционния съд съкратено съдебно следствие, единият от тях действал при условията на опасен рецидив, е осъден на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, а на другия е наложено наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода.

Осъдиха двама души за неплащане на данъци

След анализ на всички доказателства по делото, въззивният съд счете за неоснователни доводите на жалбоподателите за прекомерност на наложените наказания и потвърди първоинстанционната присъда. 

Решението на Окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.
Окръжен съд-Габрово