обучение
обучение / Регионален съвет на КНСБ-Габрово
Днес и утре, Регионалният съвет на КНСБ-Габрово организира обучение на класните ръководители на дванадесетокласниците от област Габрово.

То е част от Националната кампания „Моето първо работно място“, която се осъществява съгласно споразумение между Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и Конфедерацията на независимите синдикати в България.

КНСБ се ангажира с обучението на класните ръководители и с издаването на необходимите учебни материали.

Всички класни ръководители получават наръчници, брошури и мултимедийни презентации, които да им бъдат в помощ при представянето на темите пред дванадесетокласниците.
 

обучение
Регионален съвет на КНСБ-Габрово


В часа на класния ръководител учениците ще се запознаят с основните моменти при постъпването за първи път на работа, техните трудови, социални и осигурителни права.

Националната кампания „Моето първо работно място“ е действаща от 2012 година, като до момента са обучени 9200 класни ръководители в цялата страна.

В двата дни на обучението в Габрово участват 30 класни ръководители.

Техни лектори са Ренета Колева – областен координатор на Синдиката на българските учители, Радка Гичева – национален координатор на Федерацията на леката промишленост към КНСБ и Иван Иванов – експерт-юрист в Регионалния съвет на КНСБ-Габрово.