Община Трявна
Община Трявна / Общинската болница в Трявна ще обнови два етажа от сградата си
Общинската болница в Трявна ще обнови два етажа от сградата си, където са разположени част от детското отделение, неврологичното отделение, зоната за физиотерапия и вътрешното отделение. Ремонтът ще обхване площ от над 3500 кв.м., които в най-голяма степен се нуждаят от боядисване, са изчислили от болницата. Те ще бъдат покрити със специална боя „Леко със сребърни йони“, която не позволява образуването на мухъл и плесени в помещенията, а зоните, които вече са засегнати от вредните гъби, ще бъдат предварително обработени и със спрей против мухъл, предоставени от дарител.

„Това е хубаво и за болницата, и за града, защото освен климатичните дадености, на които разчитаме, ние ще предложим на пациентите  и по-комфортни условия при престоя им в нашата болница“, е коментирала д-р Татяна Станчева, управител на МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов”. 

Снимка:
Общинската болница в Трявна ще обнови два етажа от сградата си

Общината се е ангажирала да осигури работници, които ще извършат боядисването. Така освен прекрасните специалисти в болницата, пациентите с белодробни и други заболявания ще се лекуват в комфортна среда, в която няма мухъл. 

Кметът на Трявна Дончо Захариев благодари за дарението за общинската болница.

Снимка:
Общинската болница в Трявна ще обнови два етажа от сградата си

„Искам да благодаря за този благороден жест. Има голяма нужда от освежаване на болничните стаи в името на пациентите, които се лекуват тук. Наши служители ще помогнат за боядисването, за да помогнем на болницата и пациентите наистина да се чувстват по най-добрия начин“, каза кметът на общината.