/ Община Севлиево
Общинските съветници в Севлиево възложиха на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов да стартира и проведе обществена поръчка за обществен превоз на пътници по част от линиите на общинската, областната и републиканската транспортни схеми.

Линиите, които са предмет на обществената поръчка, са както за автобуси до селата в рамките на общината, така и за превози до Троян, Априлци, Свищов, Левски, областните градове Габрово, Велико Търново, Пловдив, Варна и Русе, а също и превози по директната линия Севлиево - София.  

Общинските съветници одобриха и предоставянето на новия училищен автобус на 2 ОУ „Стефан Пешев“ в град Севлиево. По време на заседанието на Общинския съвет в Севлиево решението бе взето единодушно, с 29 гласа „за“, а учениците ще могат да се възползват от новото возило още от новата учебна година.

Община Севлиево се присъедини към Системата сигурно електронно връчване

Община Севлиево ще започне и ремонт на тротоарната настилка пред МБАЛ „Стойчо Христов“, стана ясно по време на заседанието днес. Ремонтът ще бъде направен в следващите месеци, за да се осигури по-лесното преминаване на хората до болницата.

При проверка от специалисти на място е констатирано, че тротоарната настилка е в добро състояние около входа на МБАЛ „Стойчо Христов“. Израсналите дървета на територията на паркинга пред болницата обаче са компрометирали тротоарите и това налага те да бъдат ремонтирани, уточни кметът д-р Иван Иванов.

Домът за стари хора в село Стоките ще бъде преместен в град Севлиево, за да бъде улеснен достъпът на възрастните хора до медицински и социални услуги. Предвидено е да бъде в сградата на ДДЛРГ "Велика и Георги Ченчеви“, която ще бъде ремонтирана, за да отговаря на потребностите на възрастните хора.

Община Севлиево ще увеличи и капацитета на Центъра за обществена подкрепа като от него вече ще може да се възползват 55 деца и техните семейства. От услугите на Дневния център за деца с увреждания вече ще може да се възползват по-широк кръг от хора с увреждания на възраст между 0 и 20 години.

Финансирането на двете социални услуги ще се осъществява както е в момента -  с делегирани от държавата дейности чрез общинския бюджет и на основата на утвърден от правителството годишен стандарт за услугите.

Община Севлиево започна почистването на улиците и парковите пространства (СНИМКИ)

С друго решение на Общинския съвет за временно изпълняващ длъжността кмет на кметство в село Стоките бе избрана Галина Димова. Тя е служител в кметството, специалност „Приходи от населението“. Временно изпълняващият длъжността кмет ще встъпи в длъжност на 3 юни 2019 г. и ще изпълнява функциите до избиране на нов през октомври 2019 г., решиха още общинските съветници.

Али Алиев положи клетва като общински съветник в Общинския съвет в Севлиево. Той заема мястото на Митхат Алибашев, който първоначално трябваше да заеме поста, освободен от Керим Ибрям. От Общинската избирателна комисия днес представиха Алиев като нов общински съветник от квотата на Движението за права и свободи.

Снимка:
Сесия на ОбС

Чрез друго свое решение Общинският съвет на Севлиево реши Алиев да заеме мястото и в постоянните комисии „Екология и рационално използване на природните ресурси“, „Общинска собственост и териториално селищно устройство“ и „Образование, култура и вероизповедания“. Припомняме, че Керим Ибрян подаде молба за излизане от Общинския съвет по лични причини.

След решение на Общинския съвет, Община Севлиево ще даде разрешение и на „Севлиевогаз - 2000“ АД да изготви специализирани план - схеми за изграждане на газоразпределителна инфраструктура в селата Градница, Кормянско и Петко Славейков.

Съветниците приеха и Наредба за именуване и преименуване на общинските обекти, за паметниците и други възпоменателни знаци на територията на Община Севлиево.