Система за електронно управление
Система за електронно управление / Снимка: e-gov.bg
„Натрупахме опит и успяхме да изградим административен капацитет", заяви кметът д-р Иван Иванов
Над 700 преписки, заявени чрез Системата за електронен обмен на съобщения в държавата, която е различна от Системата за сигурно електронно връчване, е обработила Община Севлиево до момента.

Общината бе сред първите администрации, които се присъединиха към системата още в края на 2017 г. и след тестовия период,  в началото на 2018 г., реално започна работа в средата за електронен обмен на документи между административните органи.

Крайният срок за свързване на всички администрации бе  1 ноември 2018 г. Така за малко повече от година в системата за документооборот на общинската администрация са заведени повече от 700 преписки, постъпили директно от електронния обмен в държавата.

Община Севлиево се присъедини към Системата сигурно електронно връчване

Снимка:
Община Севлиево се присъедини към Системата сигурно електронно връчване

„Изминахме първите крачки и натрупахме опит, справихме се с техническите проблеми и най–важното успяхме да изградим административен капацитет в служителите“, заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Община Севлиево се присъединява към най-голяма мрежа за взаимопомощ iHELP

Той сподели, че реално вече е направена голяма крачка по пътя към електронното управление, защото комуникацията между различните органи се осъществява изключително бързо и по защитен канал. Така на практика е осъществен принципът на „служебното начало“ при обмена на документи във връзка с административното обслужване.

Община Севлиево финализира цифровизацията на семейните регистри за всички населени места

„Политическата воля на държавата за въвеждане на електронно управление е изключително силна и няма как това да не се отрази и на работата на местните власти“, коментира кметът д-р Иван Иванов.