Община Севлиево финализира цифровизацията на семейните регистри за всички населени места
Община Севлиево финализира цифровизацията на семейните регистри за всички населени места / Община Севлиево

Специален курс на обучение с новия софтуерен продукт преминаха днес кметовете и кметските наместници от селата. Цифровизирани са всички семейни регистри, чиито общ брой страници е 28 188.

„При извършването на административните услуги по гражданско състояние се налага да се правят постоянни справки в регистрите, което отнема много време при търсенето и намирането на акта, а всяко последващо разгръщане на страниците влошава физическото им състояние", каза секретарят на Община Севлиево Румяна Дъчева.

„Чрез създаването на електронен архив на документите ще се подобри качеството и ефективността на работата", поясни още Дъчева и обясни, че по този начин ще се постигнат ползи като пестене на време, финансови и човешки ресурси, защита на информацията и предотвратяване на загуба на самата информация.

Община Севлиево финализира цифровизацията на семейните регистри за всички населени места
netinfo

Цифровият модел е дигитална симулация на реалния документ, а софтуерният продукт, улеснява работата с вече създадената база от данни от цифрови модели на документите. Търсенето на определен акт или документ става по предварително зададени филтри от потребителя.

Този специализиран софтуер ще позволи да се работи едновременно, както от работните места в град Севлиево, така и от всички кметства и населени места на територията на цялата община.