/ Областен управител Габрово

Областна администрация-Габрово заема седмо място в Рейтинга на учещите администрации за 2018 г. Това съобщиха от институцията. Конкурсът е част от проект „Алтернативни на формалното обучение в държавната администрация“ на Института по публична администрация. Той стартира през есента на 2016 г, а кандидатстването се осъществява онлайн с въпросник за самооценка „Учеща ли е вашата организация?“.

Вече имаме зам.-областен управител с магистърска диплома

Областна администрация – Габрово участва в него за втора поредна година като полученият резултат е по-висок от международния стандарт за самооценка чрез въпросника "Учеща ли е Вашата организация".

Това дава възможност на администрациите да установят своите силни и слаби страни по отношение на ученето на работното място, ангажирането на служителите, стимулиране на иновативното мислене, изграждането на мрежи за споделяне на опит и други.

Социалистите искат да се изясни дали в Областната управа са плъзнали „калинки”

През настоящето издание на конкурса над 60 централни и териториални администрации са заявили желание за участие в самооценката, която беше проведена през месец октомври. Това е сравнително нов инструмент, разработен през 2008 г., който все по-активно се прилага в организации от държавния и частния сектор в много страни по света.

Наградата получи зам.-областният управител Росен Цветков на церемонията в Център за образование, наука и култура, София.

От университета потвърдили, че Мария Пенева не е имала магистърска диплома при встъпването си в длъжност