Няма основание за наказателно производство срещу кмета на Дряново
Няма основание за наказателно производство срещу кмета на Дряново / netinfo

 

За пореден път Окръжна прокуратура - Габрово отказа да образува наказателно производство срещу кмета на Дряново д-р Иван Николов по сигнал на Емил Попов от 26 юни 2008 г. , информират от общинската администрация. В писмо до Главния прокурор Попов твърди, че д-р Иван Николов е превишил правомощията си  при договаряне на ремонтни дейности в общината преди да има решение за това от Общински съвет - Дряново.

Събраните при проверката данни сочат, че при изпълнение на правомощията си кметът не е извършил престъпление по служба, поради което наказателно производство не следва да се образува.

На практика Окръжна прокуратура Габрово отказа да бъде образувано наказателно производство заради извършените ремонти на стадион „Локомотив" - Дряново през пролетта на 2008 г., в навечерието на детския турнир по футбол „Искам да бъда" провеждан по инициатива и със съдействието на БФС и ДАМС.

Отказът за образуване на наказателно производство важи и за ремонта на пътните участъци и прилежащите им територии от ул. „Р. Княгиня" и „М. Преображенски" в Дряново, с които бе подобрена пътната инфраструктура и формирането на благоприятна градска среда в общинския център.

Прокурорската проверка не е установила данни за неправомерно облагодетелстване на лица или до настъпване на щети за общинския бюджет от ремонтите.