Нови условия при разполагане на ламаринените гаражи в Севлиево
Нови условия при разполагане на ламаринените гаражи в Севлиево / netinfo
Предложение за въвеждане на нови условия за картотекиране и разполагане на ламаринените гаражи предлага кметската администрация в Севлиево. Главната цел е създаване на организация по картотекирането на вече монтираните преместваеми обекти, които в Севлиево са повече от 2200. По този начин ще бъдат уредени взаимоотношенията между Общината и гражданите по отношение ползването на терен общинска собственост, срещу заплащане на определена месечна такса.

Идеята е със събраните средства да се ремонтира уличната мрежа и да се облагородят териториите около гаражите. С картотекирането ще се въведе ред за поставяне на нови съоръжения и за преместването на неправилно поставените стари гаражи. Зам. кмета инж. Любомир Тотевски съобщи, че 99% от схемата на зоните и местата, където ще бъдат разположение ламаринените съоръжения е готова. Тя е изготвена от гл. архитект на общината Йорданка Христоскова. Според инж. Тотевски, за да се въведе ред в хаоса първо трябва общинския съвет да приеме изменение и допълнение в Наредбата за поставяне на преместваеми съоръжения.

Картотекирането на вече поставените метални гаражи ще става на базата на подадено заявление и заплащане на такса, откъдето ще се издава съответното разрешително за ползване на терен общинска собственост. За да бъдат ограничени редица нарушения, ползвателите на такива гаражи ще трябва да се съобразят с няколко условия. Така например, гаражите не трябва да се разполагат на терени, отредени за озеленяване; съоръжението да се ползва само по предназначение; да се спазва принципа, че на един апартамент се полага една гаражна клетка. Разрешението за поставяне ще се отнема в случай, че не са внесени повече от две месечни вноски; когато гаража не се ползва по предназначение и при реконструкция, ремонт и други обществени нужди.