Гражданин на Габрово
Гражданин на Габрово / ОДМВР Габрово
Над 40 младежи на възраст между 14 и 19 години посетиха ОДМВР-Габрово и се  запознаха със структурата на дирекцията, с основните служби в МВР, с техните функции и принципи на работа. Коментирани бяха теми, свързани с вечерния час за непълнолетните, с продажбата на алкохол и цигари, с рисковете при шофирането на автомобили от неправоспособни и т.н.
 
Посещението им бе етап от провеждането на интерактивната игра „Опознай и избери“, организирана от ИМКА Габрово, сред чиито основни партньори е Областната дирекция на МВР в Габрово.
 

ИМКА отбелязва празника на младежта


Целта на играта бе да осигури възможност на младите хора да се запознаят с местоположението и дейността на отделни организации и институции в Габрово, които имат отношение към реализирането на местни, регионални и национални политики за младежта, да насърчи тяхната активност, а веднъж посетили тези институции и запознали се лице с лице с техни представители, да придобият увереност в общуването с тях.
 

Дни на отворени врати организират в НВУ "Васил Левски"


Инициативата се осъществява за трета поредна година с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Габрово.