ИМКА
ИМКА / Габрово

Международният ден на младежта е от особена важност за световната младеж. В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007 година. Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество. Освен това денят предоставя уникалната възможност младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

В навечерието на празника, на 11 август от 16:00 часа, в сградата на неправителствената организация ИМКА-Габрово са поканени млади хора, групи и организации, които подкрепят младежите в Габрово и областта да се включат във фокус група на тема: „Гласът на младите”. Тя има за цел да насърчи споделянето на младежки мнения и идеи за това как може да поощрим младите хора за по-активно участие в живота на своята местна общност.

Всички желаещи да участват във фокус групата нека да ни изпратят имейл на office@ymca-gabrovo.org с две имена и организация или институция /училище/, която представляват.

Същата вечер, от 19:30 часа, пред сградата на ИМКА-Габрово младите хора на Габрово и областта са поканени на забавна младежка вечер по повод празника.