/ pixabay
Окръжният съд в Габрово потвърди определение на Районен съд от 30 май, с което по отношение на мъж от Габрово е взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Лицето е привлечено в качеството на обвиняем за причиняване, при условията на опасен рецидив, на средна телесна повреда на мъж от Габрово, след нанесен побой. Престъплението е извършено на 16 април 2019 г. в района на автобусна спирка на бул. ”Стефан Караджа” в Габрово.

Издирват трима мъже, пребили габровец на автобусна спирка

темида съд
DarikNews.bg - архив

Окръжният съд счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил  престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Съдът взе предвид и данните за предходни осъждания на обвиняемия (включително за тежки умишлени престъпления, насочени срещу личността), което определя лицето като деец с висока степен на обществена опасност.

Предвид изложеното Окръжния съд прие, че са налице изискуемите от закона предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение и потвърди като обосновано и законосъобразно определението на Габровски районен съд.

Определението на Окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.