Мобилна клиника получи Община Севлиево
Мобилна клиника получи Община Севлиево / netinfo
Българската федерация по мотоциклетизъм и Организационният комитет на Гран при на България дари на Община Севлиево мобилна клиника. Ключовете на новата придобивка бяха връчени днес на кмета на Севлиево Йордан Стойков от председателя на Организационния комитет г-н Румен Петков в присъствието на президента на БФМ г-н Богдан Николов, председателя на Общински съвет Севлиево г-н Христофор Лалев, общински съветници и ръководството на общинската администрация.

Мобилната клиника разполага с рентген и апарат за проявяване на рентгеновите снимки, хирургична маса, две работни помещения и друго специфично оборудване.Тя е първото по рода си подобно съоръжение в България. Обслужвала е световните шампионати по мотоциклетизъм Moto GP, мотокрос и супермото. Получена е от Италия , а стойността и е около 60000 лв. Изцяло е ремонтирана отвън и отвътре, включително и ходовата част.

„Независимо от това, че през последните години мотоциклетният спорт е с най – бързо разширяваща се география в страната преценихме, че е най-добре мобилната клиника да бъде предоставена на Севлиево, защото спорта, като цяло, среща изключителна подкрепа от общинското ръководство и съм сигурен, че ще се използва в интерес на населението”, каза г-н Румен Петков по време на церемонията.

Мотополигонът в Севлиево многократно е избиран за номер едно в Европа и света заради перфектната си инфраструктура и организация, , част от която е и медицинското обслужване.

Мобилната клиника ще е на разположение при провеждане на състезания по мотоциклетизъм в града и региона, а след съгласуване с Общински съвет ще се предостави на общинските здравни заведения в града.

Това е поредното дарение, което Българската федерация по мотоциклетизъм прави на Севлиево. През 2008 година бяха предоставени 130000 лв. за обзавеждане на Дома за деца, лишени от родителски грижи.