/ Община Габрово

След успешно проведена първа акция през пролетта на тази година, Община Габрово организира втора кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. В рамките на два дни, 24 и 25 октомври, специализиран мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци ще бъде разположен в две градски локации.

На 24 октомври от 10:00 до 18:00 часа в междублоков паркинг на ул. „Свищовска“ в кв. Младост, до кръгово кръстовище и на 25 октомври – от 10:00 до 18:00 часа, на площад пред спортна зала „Орловец“.

Срещу обелки от плодове и зеленчуци, листа, утайка от кафе и чай ще получите качествен почвен подобрител

Опасните отпадъци, които ще бъдат приемани са: съдържащи живак отпадъци, перилни и почистващи препарати и химикали, бои, мастила, лакове, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), пестицити, киселини, основи, разтворители, фотографски химични вещества и смеси, опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества.

По време на първата кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата бяха предадени и насочени за последващо обезвреждане 319,7 кг опасни отпадъци.

Закарайте строителния отпадък на депото, вместо да го изхвърлите в гора край пътя

Опасните отпадъци от домакинствата замърсяват околната среда и влияят отрицателно върху здравето на хората. Те могат да поставят под риск живота на хората, животните и растенията – важно е да бъдат предадени за последващо обезвредяване!