Маринела Нинева стана спортист номер едно Дряново
Маринела Нинева стана спортист номер едно Дряново / netinfo

Състезателката на Клуба по лека атлетика „Локомотив" Маринела Нинева стана спортист номер едно за 2009 г. на община Дряново. Тя е взела участие на Световно първенство по планинско бягане в Германия, на Европейско планинско първенство старша възраст в Австрия , на Балканско първенство по крос старша възраст в Сърбия, на Балканско на писта девойки младша възраст в Турция и др.

На 39-тата церемония по връчването на наградите Иван Михайлов бе избран за треньор на 2009 година, а за отбор на 2009 г. бяха номинирани Баскетболен клуб „Локомотив" и Футболен клуб „Локомотив". Призът е един и отборът на годината е Баскетболен клуб „Локомотив".
Д-р Иван Николов поздрави най-добрите в спорта, като връчи почетни грамоти и златна карта за целогодишен безплатен достъп до общинската фитнес-залата. По-традиция в категорията за спортист на годината бяха отличени 10-те най-добри състезалети в общината. Близначките Милена Денчева и Деница Денчева, състезатели от Спортен клуб „Кентавър", заеха 10-тото място в класацията за спортисти на годината.

Номинирани за 9-то място бяха Мартин Маринов от Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро 94", Красен Денев от Футболен клуб „Локомотив" и Мариана Димитрова от Клуб по лека атлетика „Локомотив". Девети стана Мартин Маринов. Константин Йорданов зае 8-то място в класацията, а Мехмед Мехмедов е 7-ми. Оспорвано се оказва и 6-тото място с номинирани: Константин Йорданов от Шахматен спортен клуб, Славена Маджарова от Баскетболен клуб „Локомотив" и Мехмед Мехмедов от Футболен клуб „Локомотив". Шеста е Славена Маджарова, а на 5-то място номинираните са: Стоян Владков от Клуб лека атлетика „Локомотив" и Константин Йорданов от Шахматен спортен клуб - Дряново. Петият в класацията за спортист на 2009 година в крайна сметка е Стоян Николаев Владков. Номинирани за 4-то място са: Мариян Ноев Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро 94" и Стоян Владков от Клуб лека атлетика „Локомотив". Няма две четвърти места, затова то бе заето от Мариян Ноев. Номинирани за специалното 3-то място са Яна Бонева от Спортен клуб „Кентавър" и Стоян Владков от Клуба по лека атлетика „Локомотив". 3-тият в класацията е Яна Бонева. Второ място в класацията за спортист на 2009 година заема Пламен Иванов от Клуба по лека атлетика „Локомотив".