Община Габрово
Община Габрово / От ляво надясно - Таня Христова, кмет на Габрова; Иванка Баева и Мария Недева, секретар и председател на ОИК
ПП ГЕРБ ще предложи Мария Недева за председател на Районната избирателна комисия (РИК). Втората по големина парламентарно представена партия БСП издига кандидатурата на Иванка Баева. Тъй като ГЕРБ е с мнозинство в Народното събрание, получава правото на свой представител, който да оглави РИК. В този случай предложението е Баева да заеме позицията секретар - втора по значение в РИК.

И от ДПС издигат адвокат за председател на РИК

Консултациите за състава на Районната избирателна комисия за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП), са насрочени за 29 март, петък, от 11:00 часа. 

Мария Недева и Иванка Баева заеха възловите места в комисията за изборите в областта

В Заседателната зала на сградата, където се помещава администрацията на Областния управител, ще се срещнат представители на парламентарно представени партии и коалиции, както и на такива, които нямат депутати в българското Народно събрание, но имат свои представители в ЕП.  

ПП ГЕРБ ще бъде представена от областния лидер Цветомир Михов. Позициите на социалистите ще бъдат отстоявани от Николай Григоров, областен председател и от Кристина Сидорова, народен представител на БСП. 

Мария Недева е предложена за председател на Районната избирателна комисия, Иванка Баева - за секретар

Изборите за Европейски парламент са на 26 май.