Литературни празници ще се проведат в Дряново
Литературни празници ще се проведат в Дряново / netinfo
Литературните празници “Странствания на дряновския дух” ще се проведат днес и утре в Дряново. Инициативите включват представянето на книгата “Атанас Далчев. Писма” от нейната съставителка Румяна Пенчева. Предвижда се да бъде открита изложба “Поклонници на духа” в Икономовата къща.

Ще се проведе и кръгла маса на тема: “Странствания на Дряновския дух- медийно- комуникативни форми на литературното наследство”. В нея участие ще вземат специалисти от различни сфери на знанието- акад. Иван Радоев- от Великотърновския университет, проф. Стефан Дойнов, доц. Сава Василев, доц. Алберт Бенбасат- от Факултета по журналистика към Софийски университет. Във форума ще участват и дряновците Иво Хаджимишев- фотограф, Илия Пехливанов, Александър Мошев и Стефан Смирнов.


Целта на литературните празници е да се предизвика обществена дискусия за потребността от медийно-литературен продукт, който да информира за духовните богатсва на дряновския дух. Организатори на изявата са Община Дряново, Национален литературен музей и издателство “Аргус”.